Pagauta įvkėpimo ir padariusi klaidingą išvadą, kad "vietinius receptus" jau perkandau, sugalvojau peršokti į prancūzišką virtuvę? Kodėl gi ne - juk kiaušiniai "prancūziškai" pavyko - maniau pavyks ir pyragas.. Tai kas, kad savo gyvenime nesu bandžiusi iškepti kepinių iš kapotos tešlosi, tai kas, kad nesu "špinatų žinovė". Darbo ėmiausi.
Ir dabar tiesiog pripuolu parašyti ant karštųjų savo įspūdžius... Nes nugaros juosmenyje tvinksi skausmai, rankos nutirpusios tarsi būčiau padariusi dešimt prisitraukimų.. Ir virtuvė sutvarkyta tik 1/3.
Pyragas kepa - tikrai.. Kepa, tik jis šiek tiek didesnis negu rodoma filmuke? Gerai, nesikuklinsiu, jis didesnis gerus du kartus.. . O kepant ir toliau didėja - tik ne į viršų, o į šonus, tikiuosi, kad neperplyš ir visas įdaras neišbėgs į šalis.. Bet gal nieko, mano mažieji ir didieji prancūzai moka valgyti su "šaukštais", praktikos jau turi :D, neprapuls tas gėris.
Kaip viskas klostėsi iki pašovimo į orkaitę?
Peržiūrėjusi filmuką du kartus, kai ką susikonspektavau.. Viskas aišku - tik vienas klausimas, kaip tešlą padaryti? Reikėjo rasti tešlos receptą, o taip, radau - mamų forume - ėmiausi gamybos. Tešlą padariau itartinai greitai, greičiausiai per mažai laiko kapojau.... Niekur nebuvo nurodomas laikas, kiek ilgai reikia kapoti, dešimt minučių ar dvi paras? Tokia keistai minkšta ta tešla buvo.. Nesukau per daug galvos, juk užšaldžius tešlą viskas turėtų būti ok..
Špinatus paruošti pavyko - duodu sau 10 balų. Taip paruoštus (prieš dedant į tešlą) iš tiesų galima valgyti kaip patį skaniausią garnyrą.. Grybai - hm... Namuose buvo dviejų rūšių grybai: pievagrybiai ir džiovinti laukiniai grybai (rinkti Kinijoje).. Kumpis - o taip, kumpis buvo vakar, bet šiandieną jo jau neradau, greičiausiai "miesto medžiotojai" viską sudorojo. Taigi, įdaro sudėtis šiek tiek pasikeitė, ypatingieji špinatai su pievagrybiais bei ypatinguoju padažu (puikiai pavyko).
Darau, plušu. Dviem rankomis ant dviejų kojų.. Skubu... Indų krūva didėja geometrine progresija, juk asitentų neturiu, viską reikės išmazgoti pačiai.. O dar skubėti reikia, kol vaikas miega.. Skubu.
Jep - viskas paruošta.
Traukiu tešlą, kočioju... Ir prasideda....... Tešla limpa, nesikočioja. Dedu miltų, kočioju, ji limpa.. Blynas paruoštas - dedu špinatus ir grybus - jei jei, kaip gražu... Viską darau ant didelio padėklo 60 cm X 60 cm... Jo sveris geri trys kilogramai . Užlenkiu pyrago galus, įdaras viduje.. Jeeee... Gražu. Eeeeee!!! Aaaa!!! Tešla tirpti pradėjo.. Negaliu atkabinti pyrago nuo padėklo. Nei pakelti, nei apversti... Su sunkiausi padėklu pradedu lakstyti nuo vieno šaldytuvo iki kito (kuris garaže), nuo vienos kameros prie kitos... Reikia šaldyti - viena mintis galvoje... Taip belakstant pradedu suprasti - įdaras turėjo būti atvėsęs.... Šiltas įdaras tirpina sviestą, o su juo ir tešlą. Jetau, padėklas toks sunkus, ir dar pyragas.. Niekur netelpa mano žalias pyragas su didžiuoju padėklu..
Op, mintis! Reikia apversti padėklą su pyragu ant kito padėklo. Valio. Apverčiu - atlimpa - pyragas mažumėle prarandą tobulą formą... Pašaunu į orkaitę.. Laukiu.
Kvepia neblogai - gal nieko bus.. Prie pyrago jautienos kepsnys - kompensuos kumpio trukūmą įdare. Ir štai:
Skanaus!
Visą filmuką rasite čia
Prajuokinai :) Pyragas atrodo tai labai gerai! O kaip skonines savybes? Ypac teslos? Suonuole TU!
AtsakytiPanaikintiŠiek tiek trūko druskos, ir nereikėjo įpilti šlakelio "skysčio" nuo špinatų į įdarą. Neklausk, kodėl taip padariau :D - taip sugalvojau. Jei jau pasakė, kad toks gėris, o aš neturėjau kur dėti, tai šiek tiek šliukštelėjau :D Bet jei įdėti vidun šoninę pakeptą arba tą patį kumpį, manau būtų pats tas.
AtsakytiPanaikintiatrodo ir skamba skaniai :)
AtsakytiPanaikinti